A hajóbérlés Törökország esetében mindössze pár kattintás.

Hajóbérlés törökország
Hajóbérlés törökország

Két világ között lenni, létezni – ez olyan csoda, mely nem mindenki számára adatik meg. Törökország kivételes hely, mely földrajzilag (teljes joggal) Európa részének tekintendő, s mely kultúrája, gyökerei révén ugyanúgy a Közel-Kelethez is tartozik. Aki tehát Törökországba látogat, az egyszerre érezheti magát megnyugtatóan otthonos környezetben, s egyszerre részesülhet a Kelet mágikus mesevilágából. Mindez akkor is igaz, ha valaki hajóbérlésre adja odakint a fejét.

Miért érdemes a törököknél hajót bérelni?

Ha Ön Törökországban nyaral, netán március és november között valamikor a török tengerpart közelében tartózkodik hosszabb-rövidebb ideig, úgy mindenképpen érdemes elgondolkodnia azon, hogy a hajóbérlés Törökország kapcsán is kiváló kikapcsolódási lehetőséget tud nyújtani. A számos szárazföldi látnivaló, a megannyi építészeti csoda mellett a tengeri hajózás is olyan különleges élménnyel képes megajándékozni az egyszeri turistát, melyet, ha jót akar magának, nem szabad elmulasztania! Mivel a törökországi politikai helyzet miatt (mely főként csak a helybeli lakosságot érinti) a turizmus is visszaesett, így sok szolgáltató cég a hajóbérlések visszaesését látva inkább az Adriai-tengerre telepített át a flottáját. Mindez olyan helyzetet eredményezett, melyben lecsökkent a kibérelhető hajók száma – ám ezzel együtt a bérlési költségek is vissza lettek nyesve. Aki olcsón hajózna, az a török vizeken a horvát árakhoz mérten 20-30%-kal olcsóbban tud vitorlást és katamaránt bérelni magának a Fix Yachtingon keresztül.

Milyen hajókkal lehet számolni?

A hajóbérlés Törökország partjai mentén katamaránnal, vitorlással, luxus yachttal vagy úgynevezett gulet-val tud megvalósulni; utóbbi esetben ugyan magasabb költséggel kell számolni, mintha valaki normál charter hajó mellett döntene, ám mivel az ilyen vízi járműveken akár 20-30 ember is kényelmesen el tud férni, így arányosan jóval olcsóbban is meg lehet úszni ezáltal a hajóbérlést.

Mely kikötőknél lehet élni a Fix Yachting biztosította szolgáltatással?

Izmir, Orhaniye, Fethiye, Göcek, Marmaris és Bodrum esetében van lehetőség Törökországban hajót bérelni; ebből az hatos fogatból az utóbbi három kikötő a legfejlettebb, így a hajóbérlések többsége is ezen kikötőkben szokott megvalósulni.

Ha valaki fejenként csak heti 400 euró körüli összeget szánna hajózásra, akkor Törökországban ezen az áron a legújabb hajókkal tudja körbeutazni a török partokat!