A bölccsé válásnak nem, csak a bölcsességfogaimnak szeretnék búcsút inteni.

Szponzorált tartalom

fogászat budapest
fogászat budapest

Egyre jobban zavar az, hogy nem tudom összeegyeztetni a ruhák szeretetét azzal, hogy tudom, a halmozás nem tesz jót sem a bolygónak, sem a mentális egészségemnek. Noha előnyben részesítem a magyar tervezők fenntarthatóbb módon készült darabjait, valamint a turiknak is nagy barátja vagyok, elkerülhetetlen számomra, hogy mivel nem minden területen vagyok tipikus konfekcióméret, fast fashion üzletekben is vásároljak. A másik ilyen helyzet az, ha egy alkalomra nagyon kell valami, amit nem tudok máshogyan pótolni, sem alternatív helyeken beszerezni vagy kölcsönkérni. Noha rajta vagyok azon, hogy egy jól kombinálható kapszulagardróbom legyen, van, amit még nem sikerült beszerezni hozzá. Nem tudom, mit tegyek, a kognitív disszonancia lesz ilyenkor úrra rajtam, mert tetszenek az újabb darabok, szeretem, ha időről időre tudok venni valamit, amivel feldoboz az összehatást, de közben nem akarom a rabszolgamunkát támogatni és egy újabb rossz minőségű holmit a ruhatáramba emelni… De nem csak én vagyok így, a divatszerető barátnőim között is sokan vannak dilemmában. Még így sem vagyok elégedett, hogy a ruhatáram 80-90%-a turis darabokból áll, hiszen a turi sokszor időigényes és kényelmetlen is tud lenni, fárasztó akár egy hosszú nap után.

Az is jelzi, hogy még nem vagyok elég bölcs, hogy valahogy csak nem akartak kinőni rendesen a bölcsességfogaim… A „fogászat budapest” keresőkifejezésre annyi találatot dobott ki a net, hogy alig győztem válogatni – végül arra jutottam, hogy érdemes lehet az ismerősök vélemény is kikérni. Így esett a választásom a Prime Dental Clinic-re, a Kacsa utcai fogászati rendelőre dr. Pénzes Andrea és dr. Buzogány Zoltán fogorvosokkal.

Mivel egész hamar kaptam időpontot, ezért örültem, hogy végre megtudom, mi lesz a bölcsességfogaim sorsa. A panoráma röntgent és a konzultációt követően egyértelművé vált: kik kell húzni őket, ugyanis nem előnyös számomra, ahogyan nőnek. Nem találják a helyüket, mondhatjuk így is. Hálát éreztem, hogy „szembe jött” velem ez a fogászat budapest belvárosában, mert így legalább biztos kezekben vagyok, és mihamarabb elejét tudjuk venni a dolgoknak. A rendelő egyébként nagyon jól felszerelt. Mármint a váró is szép, nem azt mondom, és a panoráma röntgenen is újra meg újra el tudok csodálkozni életem során, hogy milyen profi eszköz. De a rendelőben abszolút nem az a steril érzet fogad, hanem olyan modern és kellemes benyomást kelt az emberben – legalábbis nálam így volt. A szék – ami inkább szinte egy ágy már, akkora – nagyon kényelmes, a röntgen eredményeit pedig együtt néztük meg a fogorvossal, aki ha kérdeztem, részletesen elmagyarázta, melyik része problémásabb a dolognak és melyikkel nem lesz sok dolgunk. Nagyon örültem annak, hogy ilyen széles körű tájékoztatást kapok, hiszen korábban volt arra példa máshol, hogy tulajdonképpen azt sem tudtam, hogy épp mi történik velem, szólni meg hát nemigen tudtam, csak utólag. Ilyen helyzettől itt nem kell félni, de nyugodtan lehet tőlük előre is bármit kérdezni telefonon vagy üzenetben, még mielőtt az időpont foglalása megtörténik, hogy náluk hogyan zajlik egy konzultációs alkalom. Biztos vagyok benne, hogy minden felmerülő kérdésre szívesen adnak majd választ.

A fogászat budapest kényelmesen megközelíthető pontján van, így a közlekedés miatt sem kellett egyszer sem aggódnom. Persze egy komolyabb beavatkozás esetén érdemes lehet kísérőt hívni, de ezt úgyis el fogja mondani nekünk a fogorvos vagy a dentálhigiénikus.

A honlapon is sokat olvasgattam, mielőtt foglaltam hozzájuk időpontot, mert minden kezeléssel kapcsolatban fent van náluk egy csomó hasznos információ. Persze az sem baj, ha olyat kérdezünk, amit már leírtak, hiszen nincs mindenkinek ideje töviről hegyére áttanulmányozni az oldal minden menüpontját. Mivel korábban sok félelmem volt a beavatkozásokkal kapcsolatban, ezért segített az is, hogy jobban megértettem a fogászati kezelések menetét és azt is, hogyan tudok jobban vigyázni a fogaimra. Már egyre jobban közeledik a bölcsességfogaim eltávolításának időpontja, de nem félek, állok elébe. Érzem, hogy jó kezekben leszek, és ez a legfontosabb.