A klímaszerelés menete.

Szponzorált tartalom

klímaszerelés
klímaszerelés

Minden ott kezdődik, hogy el van döntve: klíma kell a lakásba! Innentől kezdve már nincs más dolgunk, mint szakembert keresni a telepítéshez. Tudta, hogy a klímaberendezés megvásárlásához is szükség van szakemberre?

A klímaszerelés és karbantartás egyaránt klímaszerelőért kiált! Szakértelemre már a klíma kiválasztásánál szükség lesz, mert hiába dicséri a szomszéd a saját klímáját, ha egyszer nem ugyanolyan az ő, illetve a saját ingatlanunk. A helységek felosztása, az ablakok száma, elhelyezése és még számos további tényező lehet hatással a hatékonyságra.

Ezeket a részleteket méri fel a szerelő, amikor a helyszíni felmérést végzi. Erre mindenképp szükség van, ugyanis minden részlet számít, hogy a lehető legtöbbet lehessen kihozni a klímából.

A klímaszerelés tehát az előkészületekkel kezdődik, melynek része, hogy a szakember és az ügyfél együtt kiválasztják a megfelelő készüléket. Itt azt is figyelembe kell venni, hogy hová lehet elhelyezni a klíma beltéri és kültéri egységeit. Ha ez megvan, akkor már lehet is számolgatni, hogy mennyi anyagra lesz szükség, és persze mennyibe fog kerülni a kivitelezés.

Ha minden stimmel, akkor kezdődhet is a munka! Először a beltéri egységet rögzítik a falra, majd kiépítésre kerül a rézcsövek és kábelek helye. A kültéri egység felszerelése után össze lehet kötni a két készüléket, s elvégezni a többi munkálatot, hogy a berendezés beüzemelésre készen legyen. A garancia megtartása érdekében elengedhetetlen klímaszerelővel végeztetni a szerelést!

A klímaszerelés része az ellenőrzés továbbá, amikor a csőrendszer vákuumozását, valamint a hűtőközeg feltöltését végzik. Ha minden kész, indulhat a tesztelés. Itt minden kiderül, hogy megfelelően működik-e a klíma. Bár itt csak a főbb lépéseket írtuk le nagy vonalakban, a klímaszerelésről a Klímaszerelésben Otthon weboldalán részletesen tájékozódhat!