Készház árak, mennyibe kerül egy típusház?

Szponzorált tartalom

készház árak
készház árak

Van az a mondás, hogy “Az idő pénz”. Teljesen beleillik abba a szituációba, amikor valaki építkezik, mert ahogyan megfigyelhettük az utóbbi évek trendjeit, az építőanyagok folyamatosan drágulnak, olykor hétről-hétre.

Ha évekig elhúzódik az építkezés, akkor a költségek is garantáltan megugranak, hacsak valami csoda nem történik – amibe kár is beleélni magunkat. Ami viszont biztos, hogy a készház árak esetében a kapott árajánlat esetében nem kell milliós nagyságrendű többletkiadással számolni, aminek több oka is van. A megrendelésben rögzített árakkal számolhatunk (persze minimális eltérések lehetnek), sokkal gyorsabban ér véget az építkezésünk, mint a hagyományos tégla falazatú épületek esetében, ez pedig megakadályozza, hogy végül milliókkal többet fizessünk, mire elkészül a ház.

A készház árak tételes felsorolását a Készházban Otthon oldalán megtekintheti, amennyiben szeretne többet megtudni ezekről az épületekről.

De mik azok a készházak?

Könnyűszerkezetes épületek, amelyek egy adott tervrajz alapján, előre legyártott elemekből épülnek. Kulcsrakész állapotban adják át, ami azt jelenti, hogy egyből használatra késszé teszik azon rövid idő alatt, amíg elkészül. Ezek a típusházak modernek, a jelenkori igényeknek tökéletesen megfelelnek, ezért energiatakarékosak is. Sokkal rövidebb időbe telik a felépítésük, emiatt egyre népszerűbbek.

Egy készház árak szempontjából nagyon kedvező tud lenni, hiszen minden fontos részletet magában egyesít és annak ellenére, hogy típusházakról beszélünk, annak részletei különbözhetnek. Máshová is van lehetőség falat tenni, mint az a tervrajzon szerepel, de lehetőségünk van arra is, hogy ne a hagyományos fehér színű nyílászárók kerüljenek beépítésre, hanem valami más színt választhassunk.

A készház tehát rugalmas, de gyors megoldásokat kínál abban az esetben, ha nem szeretnénk évekig építkezni, hanem pár hónap alatt felépülő házra vágyunk.