Lökéshullám terápia alkalmazása a fájdalomcsillapításban.

Szponzorált tartalom

lökéshullám terápia
lökéshullám terápia

Hogyan segíti elő ez a terápiás módszer a sejtek regenerálódását? Miként dolgoznak a lökéshullámok?

A konzervatív kezelések közül van néhány, amely képes kimagasló sikerrel támogatni a gyógyulást. Esetükben gyógyszeres kezelés nélkül gyorsíthatjuk fel a regenerálódást, miközben lerövidíthetjük a fájdalmas időszakot.

Számos sportsérülésre is kiváló megoldást jelenthet, ugyanakkor egyéb sérülések esetén a lökéshullám terápia fájdalomcsillapításra alkalmazható, ami lehetőséget nyújt rá, hogy célzottan csökkentsük az adott testrészben tapasztalt fájdalmat, gyógyszerek csökkentésével vagy azok nélkül.

A hanghullámok stimulálják a szöveteket, amivel egyben a keringést is fokozzák, így a lökéshullám terápia képes felgyorsítani a gyógyulást. A nagy energiával rendelkező lökéshullámok majdhogynem azonnali hatást biztosítanak a kezelés alatt álló személy számára. A mechanikai stimulus tehát fokozza a keringést, így azoknál az egészségügyi problémáknál, ahol nem szükséges a sebészeti beavatkozás, kiváló hatásfokkal alkalmazható a terápia.

A MendMedical Egészségközpontban elérhető terápiás kezelést kiváló szakemberek végzik, akik sportolókkal is foglalkoznak. A neurotranszmitter P anyag közvetíti a testben a fájdalomra vonatkozó információkat. Többek között ennek a P anyagnak a koncentrációját csökkenti a lökéshullám, aminek köszönhetően fájdalomcsillapító hatást érhetünk el.

A fájdalmas váll nem csak a sportolókat érintheti, hanem bárkit, aki valamilyen sérülést szenvedett ezen a területen. A meszesedés, a befagyott váll gyakori probléma, amelyek kezelésében előszeretettel alkalmazzák a lökéshullám terápiát. Sokszor az injekciós terápiát is kiválthatjuk vele, ezért érdemes megfontolni, hogy adott esetben milyen lehetőségeket tartogat magában a kezelés. Néhány hét alatt jelentős változás érhető el ezzel a technikával, mellyel csökken a fájdalom és a vállfunkció is javul.

Megterhelő tevékenység hatására izomfájdalom alakulhat ki. Ez fennmaradhat a mindennapokban, hiszen előfordul, hogy egyszerűen lehetetlen mellőzni azt a tevékenységet, ami miatt fájdalmat tapasztalunk. Ilyenkor hajlamos az ember rögtön gyógyszerek után nyúlni, hogy enyhítse a szenvedést, hiszen a munkának mennie kell tovább. De van más megoldás is annak érdekében, hogy elkerüljük állapotunk tovább romlását, mégpedig a lökéshullám terápia! A vérellátás fokozásával felgyorsulhat a gyógyulás, a fájdalmas területen javulás tapasztalható.

Bizonyos problémákkal együtt nem csak fájdalom jár, hanem korlátozza a szabad mozgást is. Ez nem csupán kellemetlen, de idővel súlyosbodhat a helyzet, ha nem teszünk ellene semmit. Még krónikus stádiumban is van lehetőségünk arra, hogy lökéshullámmal gyógyuljunk, ami helyileg, célzottan alkalmazható és egyben csökkentheti az egyéb orvosi kezelések időtartamát is.

A MendMedical honlapján részletesen tájékozódhat arról, hogyan működik a lökéshullám, kinek ajánlott és milyen egészségügyi problémák esetében nyújthat enyhülést a páciensek számára.