Melyek a retinol használatának előnyei?

Szponzorált tartalom

retinol használatának előnyei
retinol használatának előnyei

A retinol jellemzői

A retinol szó nem mond neked semmit? Bizonyára hallottál már az A-vitaminról. Ennek a csodálatos vitaminnak számos származéka van, amelyeket együttesen retinoidoknak nevezünk. Az egyik a retinol. A retinol jelenleg nagy hírnévnek örvend a kozmetikai iparban, és ezen nem is csodálkozhatunk. Ez az A-vitamin-származék kiváló harcos a bőr öregedése és az új ráncok kialakulása ellen. Ezenkívül hatékonyan csökkenti a már megjelent finom vonalak és ráncok megjelenését. A retinol gyengéden hámlasztja a bőrt, hozzájárulva a ragyogó, megújult és puha arcszín eléréséhez. Segít szabályozni a faggyútermelést, megakadályozza a pórusok eltömődését, ezért zsíros, kombinált vagy pattanásos bőrre is kiválóan alkalmas.

A retinol használatának előnyei

Segít a pattanásoknál

Az akne gyakori bőrbetegség. Amikor a pórusok eltömődnek az elhalt hámsejtekkel és/vagy olajjal, mitesszerek és fehér mitesszerek vagy más típusú pattanások jelenhetnek meg. A retinol segít tisztán tartani a pórusokat azáltal, hogy csökkenti a bőrsejtek felhalmozódását. Ezen túlmenően megakadályozhatja a bőr gyulladását.

Továbbá, mivel segíti a bőrfal megújulását, segít a pattanásos hegek gyorsabb gyógyulásában. Rendszeres használatával még a mélyebb hegeket is hatékonyan világosítja, és a bőr általános megjelenését szebbé és egységesebbé teszi.

Fontos megemlíteni, hogy a kezelés első néhány hónapjában még mindig jelentkezhetnek kiütések – a bőr még rosszabbul is nézhet ki (ezt néha retinolos tisztulásnak nevezik).

Általánosságban elmondható, hogy a retinol heti 2-3 alkalommal történő rendszeres használat mellett 8-12 hét után éri el optimális hatását.

Csökkenti a ráncokat

A bőrsejtek természetes módon megújulnak, és új sejteket fednek fel alattuk. Ahogy azonban öregszünk, ez egyre ritkábban történik meg, ami a finom vonalak és ráncok megjelenéséhez vezethet.

A retinol segít felgyorsítani ezt a folyamatot, és elősegíti a tisztább, simább bőr kialakulását. A bőr mélyebb rétegeibe is behatol, hogy elősegítse a kollagéntermelést és tovább javítsa a bőr minőségét.

A retinol használata

Vékony rétegben vigye fel a retinolt az egész arcára (vigyázzon, hogy ne kerüljön a szájába, az orrába és a szemébe). Körülbelül borsónyi adagot kell használnia. A kezelés első néhány hetében csak minden második-harmadik napon alkalmazzon retinolt.

Végül használjon hidratáló krémet az arcán.