Most 50 000 forintot spórolhatsz az energetikai tanúsítványoddal!

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány árak
energetikai tanúsítvány árak

Mindannyian tudjuk, hogy egy ingatlan adás-vétele nem olcsó mulatság. És akkor most nem is feltétlen a tényszerű összegre gondolok, amennyiért vesszük, vagy épp eladjuk a házat, vagy lakást, hanem sokkal inkább minden járulékos költség van a fejemben, ami még ezen felül van. Tipikusan ilyenek a különböző adók és illetékek, vagy éppen az ügy hivatalossá tételének a költségei. Nem tudom, jártatok-e már ügyvédnél, de gondolhatjátok, hogy egészen jól tud jövedelmezni egy-egy ilyen ügylet, hogyha annyian szeretnének még mindig ügyvédek lenni.

Energetikai tanúsítványra mindenképpen szükség van egy ház eladásához. Ez a szabály, egyszerűen kötelező és kész, nem lehet megkerülni. Egy nagyon gyors és megbízható szolgáltató, az ecoteam pedig most azt a lehetőséget biztosítja minden ügyfelének, hogyha náluk készíttetik el az energiatanúsítványukat és a partner ügyvédi irodájukat választják a szóban forgó ingatlan adásvételének intézéséhez (3 hónapon belül), akkor 50 000 forint kedvezményt kapnak az ügyvédi munkadíjból. A pontos részleteket a www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon lehet elolvasni. Ez az ecoteam oldala, ahol emellett az akció mellett egyébként nagyon sok hasznos információt lehet találni magáról a tanúsításról, annak fontosságáról és menetéről, na meg persze az áráról is.

Sokat elárul a cégről az, hogy a munkáikra 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak. Ez azt jelenti, hogyha a megrendelő nem elégedett és nem azt kapja, amire számított, akkor visszakapja a tanúsítvány díját. Hiszen a kölcsönös cél mégis csak az, hogy mindenki jól járjon.

De mennyit is kell fizetni egy energiatanúsítványért?

Ez a kérdés bizonyára sokakat foglalkoztat. Nem véletlen, hogy az ecoteam honlapján, a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldal alatt konkrétan meg lehet nézni, hogy mennyibe kerül egy energetikai tanúsítvány.

Négyféle alapesetet lehet megkülönböztetni, ezek a budapesti lakás, budapesti családi ház, vidéki lakás és vidéki családi ház. Ezeken a kategóriákon belül pedig a felmérendő terület a döntő.

Ha egy budapesti lakást szeretnénk felméretni, akkor az alapterülettől függően bruttó 12 990 és 17 990 forint között fogunk fizetni a szolgáltatásért. Hogyha ugyanezt átültetjük egy fővárosi családi házra, akkor az árak bruttó 17 990 és 25 990 forint között fognak eloszlani.

Ha a vidéki árlistát nézzük egy lakás felmérése a méretétől függően bruttó 16 990 és 21 990 forint között lesz. Egy családi ház pedig ennél egy leheletnyivel drágább, 21 990 és 29 990 forint közé fog esni, attól függően, hogy mekkora az alapterülete.

Tehát összességében azt lehet mondani, hogy egy bruttó 15-25 ezres szolgáltatás igénybevételéért cserébe, ha szemfülesek vagyunk, egy 50 ezer forintos kedvezményt vehetünk igénybe. Ez pedig nem kis összeg, hiszen akár több, mint a kétszerese magának a tanúsítvány díjának.

Azt is érdemes azonban megjegyezni, hogy vannak olyan ritka kivételek, amikor nincs szükség energetikai tanúsítványra. Nem sok és nem jellemző, de mégis érdemes velük tisztában lenni, mielőtt bármilyen szolgáltatást megrendelünk. A már korábban említett honlapon erről is bővebben tájékozódhatunk, de természetesen, hogyha telefonos egyeztetésre kerül sor és nyilvánvalóvá válik, hogy nincs szükség a dokumentum megszerzésére, akkor erre a cég szakértője is fel fogja hívni a figyelmünket. Csak hogy néhány példát említsek, ilyen kivételt képeznek többek között a mezőgazdasági célú épületek, a vallási, hitéleti épületek, de ugyanúgy a műhelyként alkalmazott épületek is.

Minden további információért keressétek fel a www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt, ahol választ kaptok minden témában felmerülő kérdésre. Amire pedig valamilyen csoda folytán mégsem, nyugodtan emeljétek meg a telefont és beszéljetek személyesen valamelyik szakértőjükkel.