Szakszerű segítséggel leküzdhető az alkoholizmus.

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

Nagyon régóta tartja magát a mondás: az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. De ez tényleg igaz lenne? Tényleg rettegnünk kellene már egyetlen pohár bortól is a vasárnapi ebédhez? Természetesen nem, hiszen ahhoz, hogy az alkoholizmus kialakuljon valakiben, lényegesen többet kell fogyasztani, és ami a legfőbb: rendszeresen. Orvosi értelemben a rendszeresség az, ami az alkoholistát alkoholistává teszi, de persze a mennyiség is közrejátszik. Ha egy alkoholbetegre gondolunk, rendszerint az ápolatlan, mindig illuminált ember jut az eszünkbe, aki napkeltétől napnyugtáig vedel, és nem lehet vele két értelmes mondatot váltani. Aki ilyen szintre eljut, azon már szinte lehetetlen segíteni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne legalább megpróbálni! Az alkoholizmusnak nem csak ez az egy fokozata létezik egyébként, jóval sokrétűbb a dolog. Viszont ha valaki segítséget keres a leszokáshoz, akár olyan komolyat is kaphat, mint amit a felepulok.hu kínál! Ebben az esetben nem kell attól tartani, hogy hosszú időre teljesen „ki kell vonni magad a forgalomból”, elvégre ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Nem, itt egy rövid, de annál intenzívebb kezelés vár a leszokni vágyókra.

Ismerjük a klasszikus eljárást: fél év egy kórházban vagy intézményben, ahol fokozatos megvonás történik, gyógyszeres rásegítéssel. Több probléma is van ezzel, ugyanis, mint azt már említettük, nagyon keveseknek van lehetősége 6 hónapra, vagy még annál is tovább elvonulni, és nagyon sok esetben pont a gyógyszerek okozzák ezt követően a következő függőbetegséget. A lelki okokkal és megterheléssel pedig alig foglalkozik valaki… Ezzel szemben a felepulok.hu klinikája egy jóval rövidebb, ám sokkal hatásosabb utat mutat azoknak, akik igénybe veszik a szolgáltatását. Ez egy magánintézmény, ami egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, és egyre több ember mondhatja el magáról, hogy az ő segítségükkel volt képes elkezdeni az alkoholizmusból való felépülést. Mert hiszen ez az alap tézis: az alkoholbetegségből nem lehet csak úgy kigyógyulni, mint az influenzából, itt egy hosszadalmas folyamat során újra felépül az ember. Ha egyszerű lenne a dolog, sokkal többen tennék le az üveget, ám mivel nem az, így elkél a szakszerű segítség.

És mi más lehetne jobb környezet az alkoholisták első sorban terápiás kezelésére, mint egy félreeső, csendes ház zöld környezettel? Ha valaki pont a stressz miatt kezd el például inni, az ő számára egy ilyen váltás maga lehet a megváltás! Mindössze 28 nap intenzív terápia ebben az intézményben, és már meg is van a kezdőlökés a felépüléshez. A felepulok.hu munkatársai ebben a központban végzik a munkájukat egyénileg és csoportosan is foglalkozva az ügyfelekkel, emellett pedig több korábbi páciens is kiveszi a részét a dologból. Mert hiszen ki mástól lehetne hitelesebb információt kapni a folyamatról, mint valakitől, aki már túlvan rajta?

Ám a felepulok.hu munkája nem áll meg ennél az egy hónapnál, utána is folyamatos utókezeléseket, felülvizsgálatokat biztosít az ügyfeleknek. Ezzel vigyázva arra, hogy az intézmény kapuján kilépve ne csússzanak vissza rövid úton. Mindez annyira hatásos, hogy a hozzájuk fordulók nagyobbik része utána a helyes úton is marad! A sikerrátájuk 70% fölötti, azaz 10 emberből 7-8 jó eséllyel a kezelést követően képes lesz kordában tartani az alkohol iránti sóvárgását, és nem esik vissza. Persze ehhez szükség van akaraterőre és elhatározásra, ám ha valakiben ez megvan, akkor a felepulok.hu már tényleg csak azt a löketet, azt a segítséget adja meg, ami a folyamat elindításához szükséges.

Ha valaki úgy érzi, hogy elvesztette a kontrollt, és már nem uralja többé a szomját, emellett pedig hajlandó is ezt beismerni és változtatni, az keresse fel a felepulok.hu kapcsolatait, és kérjen időpontot állapotfelmérésre! Itt a szakember feltérképezi, hogy mennyire súlyos az alkoholizmus, milyen intenzív terápiára van szükség, illetve tanácsokkal is elláthatja az érdeklődőt. Mert bizony, nem feltétlenül van szükség arra, hogy az illető beköltözzön a klinikára, arra a kritikus 28 napra. lehetséges, hogy a kezdeti szakaszban elkapott alkoholbetegség még enélkül is leküzdhető. De ehhez mindenek előtt szükség van a szakszerű felmérés olyasvalaki által, aki felismeri a jeleket, és megfelelően tudja mérlegelni a helyzet súlyosságát.

Szóval a felepulok.hu bárkinek javasolt, akinek egy kis segítségre van szüksége az alkohol démonának leküzdéséhez. Az ital mindig rejt magában veszélyeket, és nem mindenki kerül a hatalmába, ez tény. Megfelelő hozzáállással és akaraterővel megálljt parancsolhatunk magunknak, visszautasíthatjuk azt az újabb kupica szeszt. Ám sem ez, sem az nem vehető törvényszerűnek. Még ha valakiben egy darabig van is önuralom, lehet, hogy az élet később úgy hozza, hogy a pohár fenekén kezdi el keresni a megnyugvást. A megerőltető, stresszes munka, a magánéleti kudarcok, egészségügyi problémák, de még az unalom és jólét is képesek az alkoholizmus felé terelni az embert. Ha ezekre nem figyelünk, könnyen bajba kerülhetünk!

És milyen jelekből lehet érzékelni, hogy kezdjük elveszíteni a kontrollt? Az alkohol utáni folyamatos sóvárgásból, a rendszerességből, a kifogások kereséséből a fogyasztásra. „Csak még egyet, hogy jobban aludjak!” Vagy: „Csak azért, hogy jobb legyen az étvágyam.” Esetleg: „Csak így vagyok képes elviselni a párom rossz természetét.” És így tovább. Ezek mindi-mind az indokkeresés jelei, és nagyon nem vezetnek jóra hosszútávon. Sőt, egy idő után már kifogás sem kell, hiszen a testi jelek is előkerülnek: kézremegés, dührohamok, felvizesedett végtagok, borvirágos orr, vizenyős szem, feledékenység, szédülés, általános ápolatlanság és igénytelenség, stb. Amikor a testi panaszok is sorra jelentkeznek, ott már nagy a baj, sürgősen érdemes segítség után nézni!

Természetesen a felepulok.hu csapata és módszere sem mindenható, ezt ők is belátják. De ez nem jelenti azt, hogy ne dolgoznának teljes erőbedobással, illetve ne tennének meg mindent annak érdekében, hogy segítsenek azokon, akik hozzájuk fordulnak. De van az a pont, ahonnan nincs visszaút. Ha a dolog már szervi problémákat is okoz, ott sürgősen orvosi beavatkozás szükséges. De továbbra is hangsúlyoznám: a felepulok.hu szándéka a segítség, nem csak a profittermelés. Éppen ezért a weboldalukon is rengeteg cikket és információt közzétesznek az alkoholizmussal kapcsolatban, hogy bárki elolvashassa, magáévá tehesse azokat. Minél informáltabb valaki, minél előbb veszi észre önmagán vagy egy hozzátartozóján az alkoholbetegség tüneteit, annál nagyobb az esély a felépülésre. Természetesen a felismerés és beismerés is jelentheti az első és legnagyobb akadályt, de ha ez megtörténik, onnantól kezdve a felepulok.hu és az általa kínált szolgáltatás már minden segítséget meg fog adni a javuláshoz.

Ha esetleg akár Te magad is, vagy egy hozzád közel álló aggasztó jeleket mutat, és nagyon úgy néz ki, hogy itt alkoholfüggőségről van szó, akkor érdemes felkeresni a felepulok.hu weboldalát. Még ha maga a kezelés nem is kerül sorra, legalább egy állapotfelmérés mindenképpen megéri, hiszen kiderül, milyen stádiumú az alkoholizmus, és mennyire lenne könnyű vagy nehéz segíteni rajta. A legnagyobb utazás is egyetlen lépéssel kezdődik, és ha ehhez segítség kell, itt mindig megkaphatod.