Szeretsz síelni, de azt nem lehet a melegben? Szuper programötlet nyárra!

Szponzorált tartalom

hajóbérlés Balaton
hajóbérlés Balaton

A téli sportok szerelmeseinek a nyár egy kicsit csalódást okoz, mert ilyenkor nem lehet a síelésnek, a korcsolyázásnak, a snowboardozásnak élni. Ilyenkor meleg van, sehol nincsen hó, és nem lehet elviselni az időjárást, ha csak nem vízparton van az ember.

A nyarat nem kell a tél utáni sóvárgással töltenünk, ugyanis ezt is ki lehet ám élvezni! Igaz, hogy nem lehet síelni, de vannak más vízi sportok, amikkel jobban, és aktívabban telik a nyár.

 

SUP – Step Up Paddle

Szeretsz síelni és snowboardozni? Akkor újíts be egy SUP-ot, és garantáltan élvezni fogod a nyarat!

A SUP a Step Up Paddle rövidítése. Ez egy felfújható deszka, amin állva evezhetünk a vízben. Nehezebb rajta megállni, mint amilyennek tűnik, sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy az irányítás mestereivé váljunk.

De nem lehetetlen, csak egy kis kitartás és gyakorlás kell hozzá, hogy a mestereivé váljunk. Aki snowboardozott már, annak nem fog olyan nagy gondot okozni, hasonló a kettő, csak itt számolni kell a hullámokkal is.

Tanulj meg evezni!

Sokaknak az evezés unalmasnak tűnhet, pedig igazán ki tud kapcsolni, annak is meg van a maga szépsége, amikor a víz közepére evezel és csak hallgatod a csendet, figyeled a partot, a melletted elhúzó hajókat.

Hazánkban nem olyan izgalmas, mint mondjuk déli szomszédjainknál. Horvátországban, vagy máshol a tengeren, ahol kisebb szigetek vannak, sokkal érdekesebb lehet az evezés, hiszen a kis szigeteket is fel lehet evezni, ha kikötünk mellettük.

Az evezés erősíti a karizmokat, így nem lustulunk el, mire jön a tél.

Vitorlás

Nem szereted a tömött strandokat, szeretnél ugrálni, de kicsi a víz?

A vitorlásokkal oda mész, ahová csak szeretnél. Ezekkel a hajókkal elmehetsz akár a Balaton közepére is, a szűk baráti társaságoddal élvezhetitek a vizet, strandolhattok a mélyben, vagy akár bulizhattok is ott, ahol senkit sem zavartok vele.

A vitorlás költségesebb, mint egy SUP vagy egy kajak, egy kenu, ezért vásárlás helyett sokkal inkább a bélést ajánlom.

A https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldalon bérelni is lehet vitorlásokat. Ha van egy ismerősödnek, vagy neked jogosítványod rá, akkor nincsen semmi más teendőtök, viszonylag olcsón kibérelhettek egy vitorlást. Itt 7 csodás hajó közül tudtok választani. Ha viszont nincsen senkinek sem jogosítványa rá az ismerőseid között, akkor kapitány is „bérelhető” a vitorlás mellé.

Ha a Balatonnál jártok, akkor mindenképpen ajánlom, hogy legalább egyszer béreljetek egy vitorlást a https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldalról, hatalmas bulikat lehet csapni egy hajón, szórakoztató, hogy együtt irányíthattok egy ekkora járművet, és maradandó élmény lehet mindenki számáéra a vitorlázás a nyílt vízen.

Ha ebben sem leled örömödet, akkor pedig tényleg csak annyi marad, hogy várhatod a telet, a hideget. Télen pedig majd visszagondolsz rá, mennyire jó lett volna vitorlázni a Balatonon a kánikulában.