Mottura zár árak Budapesten

Szponzorált tartalom

Mottura zár árak

Mottura zár árak telepítési és zárszereléssel kapcsolatos költségei Budapesten
nagymértékben változhatnak, és több tényezőtől függenek.
Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolhatják a Mottura zárak cseréjénél felmerülő költségeket:
1. Az ajtó típusa:

Bejárati ajtó: A bejárati ajtók esetében a telepítési és zárcserével kapcsolatos költségek általában magasabbak, mint a beltéri ajtók esetében.
Ez azért van, mert a bejárati ajtók nagyobb méretűek és erősebbek, ami nehezebbé teszi a telepítést és a zárcserét.
Az Olasz biztonsági ajtó burkolata eltávolításara szükséges ahhoz, hogy hozzáférjen a lakatos a cserélendő zárszerkezethez, ezért a kilincset, a kitekintőt és az alsó díszléceket is el kell távolítani.
Sok esetben hegesztési eljárással oldott meg a biztonsági ajtó működése ezért jó ha a zárszerelő hegeszteni is tud hiszen enélkül nem jöhet létre a zárszerkezet cseréje!

2. A zár típusa:

Egyszerű zár: Az egyszerű zárak, például a cilinderzárak, általában olcsóbbak, mint a bonyolultabb zárak, például a többpontos zárak.
A Mottura zárak fajtái között legalább öt és tíz fajta szerkezet lehet a biztonsági ajtóba beépítve! Felismerésükhöz óriási tapasztalatra van szükség.
Legalább ugyanennyi tudás a zárak cseréjéhez.
Egy tapsztalt zárszervizes munkatárs egy óra alatt tudja elvégezni a Mottura ajtóban lévő zárcserét!

Bonyolult zár: A bonyolultabb zárak, például a többpontos zárak, általában drágábbak, mint az egyszerű zárak.
Egy egypontos zárszerkezet ára alacsonynak mondható míg egy ötpontos zárszerkezet
magasabb áron érhető el. Ez azért van, mert a többpontos zárak nagyobb biztonságot nyújtanak, és nehezebb őket feltörni.
3. A biztonsági szint:

Alacsony biztonsági szint: Az alacsony biztonsági szintű zárak, például a cilinderzárak, általában olcsóbbak, mint a magas biztonsági szintű zárak, például a többpontos zárak.
Magas biztonsági szint: A magas biztonsági szintű zárak, például a többpontos zárak, általában drágábbak, mint az alacsony biztonsági szintű zárak.
Ez azért van, mert a magas biztonsági szintű zárak nagyobb biztonságot nyújtanak, és nehezebb őket feltörni, kimondottan csak felfúrással lehet kinyitni a Mottura zárakat.

4. A telepítés és a zárcsere munkadíja:

Munkadíj: A telepítés és a zárcsere munkadíja változó lehet, és függ a szerelő szakértelmétől, a munkavégzés helyszínétől és a munkavégzés időpontjától. Ami még hozadékként változót jelent
a zárcseréknél az a hegesztés. Ha nem találunk megfelelő zárszerelőt a munkához akár két munkatár is szükséges a biztonsági ajtó zár lecseréléslére.
Átlagos költségek:

A telepítési és zárcserével kapcsolatos költségek Budapesten általában 20.000 és 40.000 forint között mozognak.
A pontos költségek a fent említett tényezőktől függően változhatnak.

Ajánlott szolgáltatók:

A telepítéssel és a zárcserével kapcsolatos munkálatok elvégzéséhez Budapesten számos megbízható szolgáltatót találhat. Ám mielőtt meginvitálna egy zárszervizes szolgáltatót nem árt konzultálni vele a hegesztés tényéről, vagy akár a Mottura kilincsek cseréjéről, hiszen ezek a szerkezetek együtt kopnak így a jövőben várható a kilincs romlása is.

Tipp:

A telepítési és zárcserével kapcsolatos költségek csökkentése érdekében érdemes több szolgáltatótól árajánlatot kérni, és összehasonlítani az árakat.
Emellett érdemes megfontolni az egyszerűbb zárak és a alacsonyabb biztonsági szintű zárak használatát, ha a biztonsági igények nem túl magasak, és a biztonsági ajtó alkalmas arra, hogy más zárszerkezet
kerüljön beépítésre a régi cseréjénél.